Postcrossing Meetup 2022

Посткросинг среща по случай Световния ден на пощенската картичка
(преглед)

20.10.2022г.

Здравейте, приятели!

На 01.10.2022 се проведе Софийска посткросинг среща по случай Световния ден на пощенската картичка. Това интересно събитие обедини малки и големи участници, запалени по посткросинг. Както вече сме писали, това приятно хоби е споделяно от хора на различна възраст от всяко кътче на нашата планета. Участниците в срещата подписаха много копия на българското издание на посткросинг картичка, специално издадена за тази среща, с цел да ги изпратят до други посткросъри по света. Самата картичка представлява обработена като картина снимка на езерото в Панчарево и е дело на Web Design Art Studio.

Sofia_WPD_Postcrossing_Meetup_2022

Приятни акценти на срещата бяха двамата ни онлайн гости – познатите ни Анита Ернст от Австрия и Михнеа Радуку от Румъния. Анита в този ден беше на екскурзия и наред с поздравленията, които си обменихме ни показа любопитни местенца от градчето, в което се намираше в момента. Децата, които присъстваха на срещата я поздравиха и благодариха лично за картичките, които бяха получили от нея още през лятото.
Михнеа, като активен двигател на посткросинг събития, ни впечатли с организираната от него среща в пощенска станция до Букурещ и дори ни запозна с нейния директор и няколко пощенски служители. Наред с поздравленията, които си разменихме с румънските посткросъри, Михнеа ни показа и специалната пощенска марка, която беше издадена през септември от Посткросинг Люксембург.
По случай този ден, на много места по света има организирани посткросинг срещи, във връзка с които се отпечатват специално изработени картички и пощенски марки.
В топла приятелска атмосфера и сладки приказки в уютната сладкарница неусетно отлетяха няколко часа от съботния следобед и си обещахме да се срещнем отново.

Happy Postcrossing!