Посткросинг за деца

Посткросинг за деца

Здравейте, приятели!

На 05.06.2022г. се проведе нашето събитие „Посткросинг за деца“, организирано съвместно с Web Design Art Studio. В това вълнуващо събитие участваха както деца, които за първи път писаха пощенска картичка, така и такива, които вече имаха известен опит.

Как протече нашето събитие "Посткросинг за деца"?

По време на нашето занятие децата научиха любопитни факти за историята на пощенската картичка и проследиха нейното пътешествие от надписването ѝ до пощенската кутия на получателя.

Освен това имахме онлайн гост – Анита Ернст от Австрия, която е изпратила и получила над 1700 пощенски картички през платформата на Посткросинг. Тя разказа за хобито си и децата говориха с нея, използвайки всички езици, които знаят. Получи се много задушевна приятелска атмосфера. След разговора с Анита всеки ѝ написа картичка. В рамките на това събитие децата имаха чудесна възможност да използват непринудено, изучаваните от тях чужди езици в неформална обстановка (английки, немски и италиански, които Анита ползва). Всички бяха радостни и вдъхновени от срещата и си обещахме да се съберем отново, за да пишем картички и споделим своето любимо хоби отново.

Посткросинг за деца - Център за чужди езици и творчество "Малвина"
Посткросинг за деца 2022
Посткросинг за деца

Проектът "Посткросинг"

Проектът „Посткросинг“ постепенно става все по-популярен и в България. Той обединява хора от целия свят със сходни интереси. Изключително подходящ е за разширяване на общата култура, мирогледа, създаване на приятелства. Освен това той е и един много приятен начин за практикуване на уменията по чужд език. Самите картички могат да бъдат с изображения на изгледи от градове, природни забележителности, анимационни и литературни герои, животни, растения, географски карти и какво ли още не. Като допълнение към картичката е и пощенската марка, която също разказва своята история и допринася за общото впечатление и настроение.

Пощенската картичка, в качеството си на посланик на мира и приятелството, свързва хората по един фин и невидим начин. Тя е едно малко бижу в нашата пощенска кутия, което идва да ни зарадва с мил жест, да ни покаже нещо ново и интересно. Това малко, цветно и непретенциозно картонче освен, че е пълно с любопитна информация, е пълно с емоции и красота.

Happy Postcrossing!