Летен творчески лагер

Летен творчески лагер 2022

Лятна ваканция, слънце, чист планински въздух с боров аромат и група играещи щастливи деца. Така може да се опише накратко летния творчески лагер, който се проведе от 9-ти до 16-ти юли във Велинград с учениците на Център за чужди езици и творчество „Малвина“ и класа по класическа китара към Народно Читалище „Св. Георги Победоносец 1999 година“.

Ако надникнем в лагерния фото дневник можем да разкажем за безброй емоции и преживявания, които се случват само на детски летен лагер. А нашият лагер е много специален защото е творчески. Да започнем оттам, че програмата е авторска и всяка година е различна. Това е една от най-силните страни на лагера, тъй като дори едни и същи деца могат да идват всяка година и да участват в различни игри и занимания.

Какво правихме тази година ПО ВРЕМЕ НА Летния творчески лагер?

На първо място много играхме на чист въздух. Игрите на нашия творчески лагер имат за цел да развият у децата логическото, пространственото и екипното мислене. Разделени в отбори, играещи по двойки или в малки групи в различен състав децата се научават да „работят“ заедно за обща цел в контекста на играта. С удоволствие изявяват талантите си и учат нови неща.

По време на образователните игри на английски език лагерниците обогатяват общата си култура и използват езика в практически дейности като едновременно с това научават много нови думи. Тази година в програмата бяха включени известни песни, които разучихме заедно.

Учениците от класа по китара изнесоха задушевен концерт като сцената беше боровата гора около хотела. Децата изсвириха популярни и класически пиеси и допринесоха за творческия дух на лагера.

В последните два дни нашите лагерници се справиха отлично с авторската приключенска игра, подготвена от двама лагерници-ветерани. Това внесе нов елемент в нашата програма, тъй като младежите влязоха в ролята на ръководители и усетиха лагерния живот от другата страна. От своя страна децата бяха много доволни да разгадаят загадките на батковците.

Любимата част на всички участници е разбира се вечерният лагерен огън. Тогава посвещаваме в „лагерство“ новите участници, учим се да палим огън като пазим гората, пеем лагерни песни под съпровод с китари и си печем филийки и маршмелоу.

За финал ще кажем, че сме изключително щастливи да работим с толкова любознателни, талантливи и интелигентни деца на нашите лагери, които да чакат с нетърпение всеки следващ. Деца, които имат задълбочени интереси в областта на чуждите езици, музикалното изкуство и същевременно ценят и обичат природата. Пожелаваме на всички приятна лятна ваканция и вече мислим нови идеи за следващия лагер догодина.

ЛЕТЕН ТВОРЧЕСКИ ЛАГЕР 2022
ГАЛЕРИЯ